Roségouden verlovingsringen

Een vorm van gouden ringen die steeds populairder wordt, is roségoud. Hierbij wordt zuiver goud gemengd met materialen die het een rozige kleur geven. Dit geeft een prachtig effect: het is niet voor niets dat dit soort ringen in populariteit stijgen. Je hebt nog steeds een klassieke gouden ring, maar de nieuwe tint geeft het een moderne twist.

Roségouden verlovingsringen worden gemaakt door zuiver goud te mengen met bijvoorbeeld koper. Hierdoor neemt de ring de kleur van koper aan, zodat het rozerood wordt. De precieze kleur hangt af van de hoeveelheid koper waarmee het goud gemengd wordt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 14 karaats of een 18 karaats ring. 14 karaats bestaat voor 58,5% uit zuiver goud, de rest is koper. Een 18 karaats roségouden ring bestaat voor 75% uit goud.

Naast het feit dat de ringen erg mooi en elegant zijn, zijn ze ook nog eens relatief goedkoop. Koper is namelijk een goedkoop materiaal, dus hoe meer koper in de ring verwerkt zit, hoe goedkoper hij is. Ideaal dus als je een mooie verlovingsring wilt kopen met een wat lager budget. Een ander voordeel is dat de geelgouden kleur na verloop van tijd niet naar voren zal komen, dus een extra beschermlaagje is niet nodig. Dit komt omdat koper een hard materiaal is. De ring zal dus beter bestand zijn tegen beschadigingen dan geelgouden en witgouden verlovingsringen.

De kunst van het kopen van een verlovingsring, is het aanpassen naar eigen smaak. Een roségouden verlovingsring staat mooi in combinatie met diamant, maar hier zijn allerlei verschillende keuzes in mogelijk. Zo kun je kiezen voor een heldere diamant, maar ook een gekleurde steen zal erg mooi staan. In de grootte en vorm van de steen valt ook te variëren. Een kleine ronde, of een grote hartvormige? Het kan allemaal. Je hoeft zelfs niet te kiezen voor één diamant: je kunt ook de band in laten zetten met allerlei kleinere steentjes. Ga eens langs bij de juwelier om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

    

   

Voor een romantisch aanzoek zit je met een roségouden verlovingsring altijd goed. Door de roségouden tint, die bij elke kleur huid goed zal passen, krijgt de ring een klassieke, maar tegelijkertijd ook unieke uitstraling. Elegant zou het sowieso zijn, en door zelf het ontwerp te kiezen, zal hij heel goed bij de persoonlijkheid passen!

 

Trouw oorbellen zijn een must-have voor elke bruid

Oorbellen zijn bedoeld om het plaatje van de bruid compleet te maken. Oorbellen kunnen subtiel zijn, maar ze kunnen ook echt het gehele plaatje van de bruid compleet maken. Oorbellen komen altijd in paren, het zou natuurlijk vreemd zijn om twee verschillende oorbellen te hebben. Maar, alles kan tegenwoordig dus je kan ook best een keer wat creatiever zijn. Groter, kleiner, met diamanten, met pareltjes, met veren, ringen, je kan je lol op.

Wat betreft de mogelijkheden op het gebied van modellen die je in de oorbellen kan hebben kan men eigenlijk kort zijn: het zijn er bijna net zoveel als dat er sterren aan de hemel staan. Je hebt oorbellen met diamantjes, zonder diamantjes, met en zonder kristallen, met en zonder parels, noem maar op. Maar niet iedere ster straalt niet even fel terwijl de oorbellen nog zelfs op de foto’s in de fotoboeken soms nog feller stralen dan de felste ster die aan de hemel staat.

Trouw oorbellen worden vaak gekocht in combinatie met de bijbehorende halsketting en de trouw armband(en). Je kan deze als set kopen om ervoor te zorg te dragen dat het gehele trouwoutfit compleet wordt gemaakt met de bijpassende trouw juwelen. Je kan ze natuurlijk ook los van elkaar kopen en ze afzonderlijk met elkaar matchen. Het is een prachtig gezicht wanneer de parels die gebruikt worden in de trouw oorbellen ook terug komen in de parels die verwerkt zijn in de halsketting.

Het is ook een optie om extra nadruk te leggen op de oorbellen door het bruidskapsel hierop aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld door je haar op te steken. Of juist bijpassende accessoires in je bruidskapsel te verwerken om zo de link met de oorbellen te leggen.

Dan tot slot over de prijs van oorbellen. De prijs van trouw oorbellen kan variëren. Je kan hele goedkope trouw oorbellen kopen, maar er zijn ook hele luxe oorbellen voor hogere prijzen te verkrijgen. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van de persoonlijke smaak, gevoel en het budget van het bruidspaar in welke categorie je de trouw oorbellen worden gekozen.

 

Bruidsarmbanden kleden de bruid

Armbanden zijn een heel belangrijke sieraad voor de bruid tijdens de bruiloft. Je kan er als bruid voor kiezen om bescheiden met een enkele armband rond te lopen, maar je kan ook kiezen om enkele armbanden om te hebben als aanvulling op je trouwoutfit. In beide gevallen is het zaak om te zorgen dat de armband(en) aansluiten op de al aanwezige sieraden in het trouwoutfit.

Naast zilveren en gouden armbanden heb je ook nog talloze andere armbanden waaruit je als bruid kan kiezen. Echter gaat het niet om de armband zelf maar dat alles in het trouwoutfit perfect met elkaar te gecombineerd is. Zowel de jurk, de ketting, eventueel de bril, de diadeem en zelfs de accessoires in het bruidskapsel moeten op de mooiste dag van je leven goed met elkaar matchen.

Naast de traditionele kleuren goud en zilver zijn er ook armbanden te vinden in vele andere kleuren zoals roze, blauw of zelfs rood. Daarnaast zijn er armbanden te vinden met diamanten, parels of andere mooie edelstenen. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt, zal je een keuze moeten maken betreffende de dikte van de diamanten of de parels. Dit is natuurlijk afhankelijk van het budget en de persoonlijke smaak van de bruid.

Het is natuurlijk een heel ander verhaal wanneer het gaat om een erfenis van je oma. Want zeg nou zelf, er gaat niks boven een traditie voortzetten door de armband te dragen tijdens je bruiloft die je oma of zelfs je overgroot oma droeg op haar mooiste dag van haar leven.

Over het algemeen geldt dat je voor weinig geld een leuke armband hebt, maar dit is natuurlijk geen gouden regel. Nee, dit is geheel afhankelijk van de smaak, budget en andere accessoires die de bruid op de mooiste dag van haar leven zal aantrekken. Een bruid met een hoog budget en alleen maar roze accessoires zal hoogstwaarschijnlijk namelijk kiezen voor de roze armband. Puur en alleen omdat deze goed past bij de rest van het trouwoutfit.

Uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat is dat het plaatje compleet is en alles vlekkeloos op elkaar aansluit.

 

Bruid kettingen zijn er om trots op te zijn

Bruid kettingen zijn de oogappels van de sieraden voor de bruid tijdens een huwelijk. Je kan de bruid ketting met diamanten, parels of kristal dragen. Je kan zelfs een ring als hanger aan je bruid ketting hangen om de ketting net iets meer elegantie te mee te geven.
De bruid ketting dient de bruid triomfantelijk te dragen, zodat iedereen deze ziet. Je mag als bruid best trots zijn met de man die je naast je hebt staan, maar je ook zeker trots zijn op de ketting die je om je nek draagt. De gouden bruid kettingen zijn natuurlijk de mooiste die je als bruid kan dragen. Deze kosten direct ook het meest geld dus als je even krap bij kas zit dan zijn de gouden bruid kettingen geen optie. Je zal je dan wellicht op de zilveren bruid kettingen moeten gaan richten qua budget. Zilveren bruid kettingen zijn per definitie goedkoper dan de gouden bruid kettingen.

Als na lang wikken en wegen het materiaal van de ketting is gekozen dan komt de volgende moeilijke keuze: de dikte. Wil je namelijk echt opvallen op je eigen bruiloft dan ga je natuurlijk met hele dikke gouden bruid ketting rondlopen. Alle bruidsmeisjes zullen de bruid jaloers toekijken, maar als bruid trek je je daar op de mooiste dag van je leven natuurlijk helemaal niks van aan. Naast de dikke variant zijn er natuurlijk ook subtiele kettingen te vinden. Deze zijn vaak de mooiste doordat ze bijna niet opvallen. Het is juist de bedoeling dat de ketting subtiel zichtbaar is.

Bruid ketting kunnen gekocht worden in een webwinkel, in het buitenland of gewoon bij de juwelier in de stad. Elke optie heeft zo zijn voor- en nadelen. De webwinkel heeft als voordeel dat de prijzen vaak lager liggen dan de prijzen bij de juwelier. In het buitenland op vakantie is het natuurlijk het meest romantisch, maar per land verschilt het of je de kwaliteit van de bruid kettingen kan vertrouwen. Dan blijft als laatste optie de optie open om naar de plaatselijke juwelier in de stad gaan en daar de bruid ketting uitzoeken samen met je toekomstige bruidegom.

 

Solitaire trouwringen

Huwelijksringen of trouwringen komen in vele verschillende maten en soorten voor. Ten eerste moet u precies weten wat u wilt of verlangt ten aanzien van uw trouwring. Voor man als vrouw moet dit besluit duidelijk zijn. Denk daarbij maar aan de vorm, gravure, materiaal, formaat en alle andere aspecten van de ring. En als u dat weet, kunt u een juwelier opzoeken in de buurt of online totdat precies vindt waar u naar opzoek bent. Zoals eerder is aangehaald, zijn trouwringen verschillend waaronder de solitaire trouwringen. Deze trouwringen hebben belangrijke eigenschappen die ze apart zetten van de rest en behoren tot de meest gangbare trouwringen naast de eeuwigheidsring. De kenmerken die deze ring de naam geeft zijn de vorm van de ring en de steen die bovenop voorkomt.

Beschrijving van de ring

De ring in kwestie is een dunne ronde ring met een duidelijk zichtbare steen genaamd de eenheidsdiamant. Deze ring wordt het standaard model genoemd. De diamant wordt vastgehouden aan de ring door een zetting die bestaat uit tussen de 4 en 8 pootjes. De eerste solitaire trouwringen werden van geelgoud gemaakt. Hoewel dit de meest klassieke en standaard kleur is, kunnen deze ringen in verschillende kleuren en maten voorkomen zoals: in witgoud, rosé goud, platina, titanium of enig ander edel- of onedel metaal. De ring is in principe smal van formaat, maar tegenwoordig kan de ring naar smaak en keus van de belanghebbende gemaakt worden. Een voorbeeld kan zijn: de klassieke solitaire trouwring te laten bewerken met kleine diamantjes als relatiegeschenk voor vijf- of tien jaar getrouwd te zijn. Dan kunnen er vijf of tien kleine diamantjes langs de smalle rand van de ring geplaatst worden.

Vorm van de steen

De vorm van de diamant op of in de ring wordt bepaald door de slijpvorm. Een vervanging voor diamant is zirkoon en ook dit materiaal kan in elke vorm geslepen worden. Er zijn vandaag de dag veels te veel vormen dat het steeds moeilijker wordt om een keus te maken. Om het kiezen een stukje gemakkelijker te maken, volgen enkele van de meest populaire diamantvormen zoals:

 

  • De Princess, dit heeft een vierkante vorm;

  • De Baguette, dit heeft een rechthoekige vorm;

  • Ovaal, deze heeft een symmetrische vorm die doen lijken alsof je handen langer zijn;

  • De ronde vorm;

  • Marquise/markies, deze vorm is meer aan de ovale kant, met spitse uiteinden;

  • Peer, dit is een combinatie van marquise en ovaal;

  • De Hartvormige

  • En Smaragd of emerald, dit is een vierkante vorm met afgesneden hoeken;